Cum a fost problema acum 11.600 de ani De la Sumerianul Me, meme, neurolingvistică și războiul informațional 


Cum a fost problema acum 11.600 de ani De la Sumerianul Me, meme, neurolingvistică și războiul informațional 22 aprilie 2007 de assuefazione https://assuefazione.wordpress.com/2007/04/22/sumerian-me-memes-and-neurolinguistics/?fbclid=IwAR0XLJVQcQxthLkfSMkGvAbfcEY9B_vnMKxYBYhYWWdHEGJu-Mhm6FhfH4g  << Bine, inspirația pentru aceasta postare provine din clasicul cult Snow Crash (Stephenson, 1992), așa că este posibil ca majoritatea dintre voi să fi întâlnit deja aceste lucruri.Merge așa, mai mult sau mai puțin:
Sumerienii au dezvoltat un set de reguli și reglementări numite ME care cuprindeau fiecare aspect al vieții, credințe, tehnologie, comportament și condiții umane. Au fost coduri timpurii, meme codificate pentru examinarea umană și pentru a se transmite mai departe. A fost o încercare de a programa neurolingvistic o întreagă populație. Aveau o importanță socială extremă și fiecare aspect al vieții sociale sumeriene era reglementat de ele. De exemplu. brutarului i s-a cerut să meargă la templu (unde scenariile sau orice altceva erau acestea [Klein, 1997; Emelianov, 2003], au fost plasate în custodia zeului Enki, inventatorul civilizației) și să obțină un ME (un meme, sau mai corect un set de meme) pentru panificație. Acel ME special a inclus instrucțiuni despre cum, când, unde să-și desfășoare mestesugul.
Închinarea, starea, sexul, fiecare aspect al vieții sumeriene au fost tratate în mod similar.Zeii mitologiei lor au purtat războaie pentru a cuceri și a mă poseda cel mai mult, furându-i unul de celălalt. Zeul (regele?) Cu cele mai multe ME a putut apoi să adune (vorbim politic, dar tipii aceia nu erau pentru separarea bisericii de stat) un număr mai mare de sumeri sub egida sa. Inanna, care deține 50 ME, îi amintește lui Ningirsu de la Gudea Cylinders: este o zeitate de război căreia tatăl ei Enlil îi dă 50 ME. Este curios că textele lui Inanna din vechile sumeriene au un număr suficient de ME pentru a câștiga și uni țările vecine. O astfel de stare de fapt contrazice aspru datele imnurilor scrise ulterior în care Inanna se plânge de lipsa ME și chiar le ia de la tatăl ei («Enki și Ordinea Mondială», «Inanna și Enki»). De asemenea, nu găsim aici nicio mențiune despre călătoriile cu ME sau călătoriile pentru acestea. (Emelianov, 2003).
S-ar putea deduce că ME erau armele distrugerilor în masă ale epocii lor, când comunicarea era practic inexistentă și regresia către o viață primitivă foarte ușoară, dacă balamalele vieții sociale se rupeau.Acum, putem spune că sumerienii au fost o cultură total diferită de cea de astăzi (vorbim despre 3/4000 de ani î.Hr.), că interacțiunile lor sociale au fost embrionare, deși rigid codificate, sau putem spune că nimic nu s-a schimbat cu adevărat la toate… Dar astăzi, după 6.000 de ani, situația este diferită, datorită cunoștințelor tehnologice, în special situația este dinamică, iar societățile și popoarele cresc sau scad mai mult sau mai puțin rapid. Și, desigur, se poate vedea cum astăzi au putere cei care dețin monopolul informației. Ca să nu mai vorbim de competiția acerbă, chiar și de războiul mai mult sau mai puțin invizibil dintre serviciile de informații din întreaga lume. În termeni sumerieni, ME sunt armele distrugerilor în masă din epoca noastră. >> …..eugenrau: Daca cei din Gobekli Tepe aveau si ei setul lor de cunostinte, prezenta si existenta acelor cunostinte ar fi fost mai mult decat vitala. =================== NOTA Extrem de interesant, titlul este Cum a fost problema acum 11.600 de ani De la Sumerianul Me,meme, neurolingvistică și războiul informațional. Pentru ca acest domn, cu porecla “assuefazione”, pe care l-am gasit: Rocco Poiago, vorbeste “de acum11.600 de ani“, dupa mine referirea fiind directa, explicita la Gobekli Tepe, dar nu spune ca : – acum 11.600 de ani, aceia de la Göbekli Tepe, nu erau nicidecum sumerieni, (aria Mesopotamiei nefiind inca populata) Erau altceva nu stiu ce, savantii le zic “proto Eufratici” – eu doar banuiesc ca a realizat ca forma in Tau a stelelor este semnul sumerian proto-cuneiform “ME”, devreme ce asociaza 11.600=Göbekli Tepe cu notiunea ME (? si presupun eu si cu semnul ME /forma Tau !?) dar probabil nu are curajul sa afirme asta avand in vedere alineatul meu imediat mai sus, si posibil ca om de stiinta se expune unui risc major. Alt om de stiinta, V.V.Yemelyanov, avand cunostinte vaste de sumerologie, dar nefiind de meserie sumerolog, ci specializat in genetica, in schimb face legatura intre notiunea Me si forma sa grafica, scrisa, dar nu face legatura cu Gobekli Tepe:

Din ON ТНЕ ORIGINAL МEANING OF SUМERIAN МЕ
(lmages of Weltanschauung and the Methods of Тheir Study) V.V. Yemelyanov

<<The article discusses the problem of translating and interpreting Sumerian МЕ bу means of the Old Babylonian cuneiform vocabularies and the Neo-Sumerian Gudea texts. The main supposition is that the word was derived from the verb МЕ «to bе apparent, visible» and its original meaning was «will to live».
The author understands МЕ as the first stage of the life-process: transition of а subject from the inner world to the outer space (as one can conclude from the cuneiform sign МE «tongue put out of mouth»).
This is why МЕ’s are so important in the New Year period of Sumero-Babylonian calender texts.>> In Lb.Romana: << Articolul discută despre problema traducerii și interpretării sumeriene a lui МЕ. Principala presupunere este că cuvântul a fost derivat de la verbul МЕ «a fi aparent, vizibil», iar semnificația sa originală era «voința de a trăi». Autorul înțelege МЕ ca fiind prima etapă a procesului de viață: tranziția unui subiect de la lumea interioara către spațiul exterior (așa cum se poate concluziona din semnul cuneiform МE «limba scoasă din gură»). Acesta este motivul pentru care МЕ sunt atât de importante în perioada de Anul Nou a textelor calendarului sumero-babilonian. >> Vladislav Vladimirovitch Yemelyanov Saint Petersburg State University | SPBU · Department of Genetics and Biotechnology PhD

Vladislav YEMELYANOV | Professor (Associate) | PhD | Saint Petersburg State  University, Saint Petersburg | SPBU | Department of Genetics and  Biotechnology

Asa incat, dupa cate stiu eu, pana acum sunt singurul care am afirmat cu tarie ca forma pilonilor de la Göbekli Tepe este chiar simbolul vietii “ME”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: