9600 M.Ö. uygun tanrılar yoktu!


Bilim adamları, Göbeli Tepe’nin T sütunlarının tanrıları temsil edip etmediğini kesin olarak bilmiyorlar. Birçoğu (özellikle kazma alanının dışında), sütunlar nedeniyle insansı özellikler tanrılara yönelir. Benim naçizane görüşüme göre, Göbekli Tepe’de tam da insanlığın inancını ruhlardan tanrılara tapmaya dönüştürdüğü ana tanık oluyoruz. Şuradan değiştiriliyor:

This image has an empty alt attribute; its file name is image-6.png
Itibaren, https://mobile.twitter.com/jens2go/status/1104064601988255745/photo/1

(bilinmeyen yaşta), belki biraz sonra? :

This image has an empty alt attribute; its file name is image-5.png
Itibaren, https://www.dainst.blog/the-tepe-telegrams/2019/03/20/a-rather-odd-figure-the-so-called-kilisik-sculpture-from-adiyaman-turkey/

Tanrı? Ruh ? Ya da antropomorfik ruhlar var olabilir mi? Evet!: Wikipedia:” Antropomorfizm, insan özelliklerinin, duygularının veya niyetlerinin insan olmayan varlıklara atfedilmesidir. … Yaklaşık 40.000 yıl önce, Yukarı Paleolitik’te insan davranışsal modernitesinin başlangıcından itibaren, zoomorfik (hayvan- Antropomorfizmin bilinen en eski kanıtlarını temsil edebilecek sanat eserleri ortaya çıkar.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-8.png
“Bilinen en eskilerden biri fildişi heykelidir, Almanya’daki Löwenmensch heykelciği, yaklaşık 32.000 yaşında olduğu belirlenen bir dişi aslan veya aslan başlı insan şeklinde bir heykelciktir.” ”

eugenrau: Animizmde ruhları olan veya ruhları olan birçok insan dışı varlık da vardır!

Itibaren, https://journals.sagepub.com › pdf – SAGE Journals’ <<(i) Uzak ve muğlak olarak tasarlanmış bölgelerde yaşadığı ve müdahale edilmesi çok güçlü olduğu düşünülen antropomorfik ruhlar vardır.>>

Itibaren, https://publishing.cdlib.org › viewStelae: The Emergence of Human Figuration – UC Press E-Books … <<Bu ilk figüratif temsillerin, gerçek bireylerden ziyade antropomorfik ruhları tasvir etmesi sadece tesadüf değildir. Bu yarı dünyada ahiret ile ahiret -yani beşeri ile ilahi olan arasında- süzülenler, ortaya çıkan bir dindarlığın ilk tezahürleridir. …. Sürekli büyüyen bu “öz-bilinç” içinde, kasten ilk mecazi, antropomorfik temsillerimizi oymaya başlardık. Bununla birlikte, en başta, tasvir ettiğimiz kendimiz değil, daha önce de belirtildiği gibi, o muhafızları, insani ve ilahi arasında yarı yolda duran figürleri.>>

Itibaren, https://mythology.stackexchange.com › &#8230; Are there any hunter gatherer gods? – Mythology Stack Exchange <<Avcı toplayıcı tanrılar var mı? – Mitoloji Yığın Takas << Avcı toplayıcılar döneminden tanrıları sorduğunuz gibi. Bugünkü gibi aktif yüksek tanrılar veya tanrılar yoktu. Örneğin Hinduizm perspektifinden Shiva-Vishnu-Devi veya ahlaki olarak cezalandıran Yunan tanrısı Zeus, Poseidon, Apollo vb. Bunun yerine Animizm’i izliyorlardı. Ruhlara veya ruhlara inanan bir yaşam tarzı. Bu ruhlar veya ruhlar sadece insanlarda değil, aynı zamanda hayvanlarda, bitkilerde, kayalarda, dağlar, nehirler gibi coğrafi özelliklerde ve rüzgar, ateş, buz, yağmur vb. gibi doğal çevrenin diğer varlıklarında bulunur. Onlara göre tüm bu unsurlar tutuyordu. güç. Başka bir deyişle, “doğal” dinleri takip ediyorlardı ” Bu doğal unsurlar, bugün bizim tanrı dediğimiz şekliyle onların tanrılarıydı. Genellikle bu güçler ya da Avcı-Toplayıcıların tanrıları çok sınırlı güçlere sahipti, her şeyi bilen, her şeye gücü yeten ve çok fazla ilgili değillerdi. insan ilişkileri ve ahlak hakkında. >>

Itibaren, https://www.encyclopedia.com › me&#8230; Mesopotamian Religions: History of Study | Encyclopedia.com “Antik Mezopotamya dinlerinin kapsamlı bir sunumuna yönelik ilk girişim, François Lenormant’ın La magie chez les Chaldéens et les Origines accadiennes (1874) adlı eseridir. Lenormant, büyücüler tarafından kontrol edilen ruhlara olan inancın erken Sümer (daha sonra Akad olarak adlandırılır) animistik bir aşamasını öne sürdü. Sümerlerin bir tıp adamları topluluğu tarafından kontrol edilen ruhlara olan inançları Sayce tarafından “organize animizm” olarak adlandırıldı. yaşamın tezahürü hareketti” (s. 327). İyi olarak kabul edilen bu büyük kozmik unsurlardaki ruhlar, yavaş yavaş tanrılara dönüştüler. Bir nesnenin veya bir doğa gücünün sahip olduğu hareket gücünün seviyesi, onun doğaüstücülüğü (yani, içinde bir ruhun varlığı). “

Itibaren, https://www.giffordlectures.org’dan › lec… Ders 3: Babil Tanrıları – Eski Mısır Dinleri … “…En-lil’in Sümerce başlığı, “hayaletlerin efendisi- Dünya.” Ama bu yalnızca bir unvandı; “hayaletlerin efendisi”, aralarında baş olmasına rağmen, kendisi de bir hayaletti. Gerçek dikkatle akılda tutulmalıdır. Henüz kelimenin tam anlamıyla bir tanrı yoktu. Korkulan ve yatıştırılan güçler, ölü adamların hayaletleri gibi yalnızca hayaletlerdi ve ikincisi gibi, mezarın ve yeraltı dünyasının sakinleriydiler. Geri çekildiklerinden ancak geceleri çıktılar ve yoldan geçenleri korkuttular. İlkel insan karanlıktan en az çocuk kadar korkar; işte o zaman kötülüğün güçleri etkinleşir ve ruhsal ya da doğaüstü düşmanlar her köşede onu yaralamaya ya da yok etmeye hazır pusuya yatmış olur.Gecenin hayaletleri buna göre nesnelerdir. her türlü hastalık ve deliliğin türediği zararlı varlıklardır.Fakat bu hayaletler bile, uymak zorunda oldukları sihirli kelimeleri veya mistik ayinleri bilenler tarafından kontrol edilebilir.Hayalet ile kurbanı arasında büyücü veya tıp adamı araya girebilir, ve büyüleri aracılığıyla ruhu, acı çekenin bedeninden çıkmaya veya bir düşmanın bedenine girmeye zorlar. Bu nedenle, hayaletin yanında, ruhlar dünyasının hem efendisi hem de hizmetçisi olan büyücü durur.”

eugenrau: büyücü, ruhlar dünyasının efendisi ve bakanı ŞAMAN’dır!

Itibaren, http://sss.trnava.sk adresinden › yüklemeler › gobe…gobekli tepe 2021 – SSS Trnava “Bir tanrıya gerek yok, ruhları vardı. Göbekli Tepe, Paskalya Adası ve Diğer Antik Yerler Arasında Açıklanamayan Benzerlikler.”

https://knotmagick101.wordpress.com › …Rezultate de pe webGobekli Tepe – my uninformed ramblings | Knot Magick <<Göbekli Tepe ilk olarak 1963 yılındaki bir araştırmayla fark edilmiş olsa da … neredeyse evrensel olarak sütunların daha yüksek manevi varlıkları temsil ettiğini öne sürdü. Yerli dinlerin ikinci unsuru ruhlara olan inançtır (çoğul olarak). Dünya ruhlarla doludur – hem ölü insanların ruhları hem de her zaman bedensiz olarak var olan “doğal” ruhlar. E.B olarak Idowu, geleneksel Afrika dini hakkında şöyle yazar: ‘Yeryüzünde kendine ait bir ruhu olmayan veya bir ruhun barınamayacağı hiçbir alan, hiçbir nesne veya yaratık yoktur’ (1975, s.174). Büyük Ruh’un kendisi gibi, bireysel ruhlar da tanrılar gibi kişilikleri olan antropomorfik varlıklar değildir. Onlar hiç bir varlık değiller. Idowu’nun yazdığı gibi, “bunlar çoğu zaman gölgeler veya buharlar gibi neredeyse soyut olan güçler olarak düşünülmez” (s. 173-4). Ve ruhlar, tanrıların olmadığı bir şekilde dünyaya karışırlar. Tanrılardan farklı olarak, ondan asla ayrı değiller, sürekli onun içinde hareket ediyorlar ya da kayaları, ağaçları ve nehirleri içinde yaşıyorlar.>>

Itibaren, Wikipedia/Divinity “Bir nitelik olarak Tanrısallığın iki farklı kullanımı vardır:

1.İlahi kuvvet veya güç – evrensel olan veya insan kapasitelerini aşan güçler veya kuvvetler

  1. Ölümlülere uygulanan İlahiyat ” Yani tanrısallık antropomorfik olabilir. İlahiyat=ilahi güç olarak, bu :ilahilik=ilahi güç, daha sonra Sümer proto-çivi yazısı sembolü “T”:”Ben”, “ilahi güçler” anlamına gelir.

Itibaren, https://www.worldhistory.org › article Enki in Ancient Literature – World History Encyclopedia  “Enki Sümer mitolojisinin bir tanrısıdır ve daha sonra zaman içinde… O, me-s denilen ilahi güçlerin koruyucusuydu”

Itibaren, https://cdli.ucla.edu › tools › archsigns proto-cuneiform signs sign “Me

This image has an empty alt attribute; its file name is image-7.png

SONUÇ: Löwenmensch antropomorfik özelliklere sahip olduğundan ve kesinlikle 32.000 yaşında. bir tanrı değildi, bu nedenle T-sütunları (biraz antropomorfik şekilli) Göbekli Tepe’nin en başında (kat III) henüz tanrılar değil, ruhlar olabilir. Tekrar pardon: tanrısallık=ilahi güçler=ruh(antropomorfik özelliklere sahip olabilir)=daha sonra Sümer Me :”ilahi güçler”ilaç çivi yazısı işaretiyle “T”=T-şekilli Göbekli Tepe sütunları

İnsan özelliklerine sahip başka bir ruh: Itibaren, Wikipedia: ‘Sihirbaz (mağara sanatı)’:”, Fransa, Ariège, Trois-Frères Mağarası’nda ‘Sığınak’ olarak bilinen mağarada bulunan esrarengiz bir mağara resminin bir adıdır. 13.000 civarında. Figürün önemi bilinmiyor, ancak genellikle bir tür büyük ruh veya hayvanların efendisi olarak yorumlanıyor.”

This image has an empty alt attribute; its file name is image-9.png

A D D I T I O N A L D O C U M E N T A T I O N

Itibaren, Wikipedia Deity “Modern arkeologlar artık genel olarak, tarih öncesi heykelcikleri, bırakın tanrıçaları, herhangi bir tür tanrının temsili olarak kesin olarak tanımlamanın imkansız olduğunu kabul ediyorlar. Yine de, antik temsilleri vaka bazında değerlendirmek ve nasıl olduğuna göre değerlendirmek mümkündür. muhtemelen tanrıları temsil edeceklerdir. Avrupa’da bulunan ve yaklaşık 25.000 BCE’ye tarihlenen Willendorf Venüsü, bazıları tarafından tarih öncesi bir kadın tanrının bir örneği olarak yorumlanmıştır. Ain Ghazaland, Çatalhöyük’te ortaya çıkarılan sanat eserleri, muhtemelen karmaşık bir mitolojiye göndermeler yapıyor.”

Itibaren, Of animals and a headless man. Göbekli Tepe, Pillar 43 “Ölümden sonra savaşçının ruhları büyük yeraltı dünyasına indi (Büyük “T” şeklindeki sütunların yaptığı işaret).

https://curiosmos.com › BlogGöbekli Tepe: Ancient Site That Predates The Pyramids Was Built … “Sitenin sütunları, koruyucu ruhları, ataları ve hatta takımyıldızları temsil eden eski totemler olabilir.”

https://a1.monographs.ru › …Masks of Exploit Göbekli Tepe & Pillars of the Pharaoh System “İşaretler, Göbekli Tepe’nin yeniden sömürülmesinin T şeklindeki sütunları, toprağı meydana getiriyor… belki de ölü ataların ruhlarına benzemek için.”

Itibaren https://www.rampagingdinosaur.com › …Göbekli Tepe, mankind’s first step towards civilization – Rampaging … “Sütunlardan birinin üzerindeki insan elinin yakın çekimi, onların ruhları temsil ettiğini ima ediyor.”

Itibaren https://books.google.ro › books Religion in the Emergence of Civilization: Çatalhöyük as a Case StudyIan Hodder — 2010 · Social Science “Paleolitik resimlerde ve ‘Venüs’te insan figürleri görünse de…ama hayvanlar üzerinde merkezi bir insan tanrılığına dair hiçbir kanıt yoktur.”

Itibaren http://ewa.home.amu.edu.pl › …PDFCreated using PDFonline.com , a Free PDF Creation service16 dec. 2005 http://ewa.home.amu.edu.pl adresinden › …PDFC, Ücretsiz bir PDF Oluşturma hizmeti olan PDFonline.com kullanılarak oluşturulmuştur16 ara. 2005 — “…insanların ruh dünyasına aracılık etmiş olabileceğini öne sürüyorum, ancak merkezi bir insan tanrılığına dair hiçbir kanıt yok.

İster inanın ister inanmayın, antik tarih ateizmin de doğal olduğunu öne sürüyor… *Yeni bir çalışma, antik dünyadaki insanların her zaman tanrılara inanmadıklarını öne sürüyor – dini inancın insanlar için “varsayılan bir ortam” olduğu fikrine şüphe düşürüyor. * 16 şubat 2016https://www.cam.ac.uk › haberler › dis…

Itibaren Wikipedia Prehistoric religion “Tarımı baskın yaşam tarzı olarak kuran Neolitik Devrim, MÖ 12.000 civarında meydana geldi ve Neolitik’i başlattı. Neolitik toplum, Paleolitik atalarına kıyasla hiyerarşik ve eşitsiz hale geldi ve onların dini uygulamaları muhtemelen buna uyacak şekilde değişti. Paleolitik’tekinden daha yapısal ve merkezileşmiştir ve muhtemelen hem kişinin bireysel atalarının hem de tüm grupların, kabilelerin ve yerleşimlerin atalarının atalarına tapınmayla meşguldür.”

Itibaren https://www.scribd.com › document Art and Religious Beliefs in The Neolithic and Aeneolithic From… “Bu vesileyle yayınlanan çanak çömlek, ritüel için özel olarak seçilmiş yerlerin mümkün olduğunu gösterdi; tanrıları değil ruhları tanırlar.”

Itibaren https://www.worldhistory.org › Kac…Kachina Cult – World History Encyclopedia de JB Wiener “Hopi’den MS 1300’ler ve 1400’lere tarihlenen çanak çömlek tasarımları…”

Itibaren https://www.scientificamerican.com › …Rezultate de pe webComplex Societies Evolved without Belief in All-Powerful Deity “Politik olarak gelişmiş toplumların ortaya çıkışı, doğaüstü ruhlara olan inançla desteklenebilir, ancak “büyük tanrı” gerektirmez.

Itibaren https://science.jrank.org › pages › R…Religion – Africa – Gods And Spirits – People, Divinities, Orisha, and … ” İlahi hiyerarşide, tanrılar ve ruhlar Tanrı’nın altında sıralanır.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: