The Secret of Gobekli Tepe: Cosmic Equinox and Sacred Marriage – Part II Göbekli Tepe’nin Sırrı: Kozmik Ekinoks ve Kutsal Evlilik – Bölüm II https://www.ancient-origins.net/opinion/secret-gobekli-tepe-cosmic-equinox-and-sacred-marriage-part-ii-002862

<< Güneş ve ay ikonografisi, zamanımızın en önemli arkeolojik alanlarından Neolitik tapınaklar olan Göbeklitepe’nin etkileyici ayakta sütunlarında bulunabilir. Konuk yazar Özgür Etli, antik inşaatçıların tapınakları kullanan insanlara hangi mesajları vermeye çalıştıklarını ve aynı zamanda tüm insanlığa iletmeye çalıştıklarını inceliyor. Bölüm I Oku Güneş-ay motifinin üzerinde yer alan “H” işaretinin erkek ve kadın birlikteliğini veya baharda tanrı-tanrıça evliliğini simgelediği tahmin edilebilir. Arkeolog Klaus Schmidt, bu motifin erkek ve dişi sembolize ettiğine inanıyor. Sütunun ayakta durma pozisyonu aynı zamanda daha önce de belirtildiği gibi “doğum” veya “yeniden doğuşu” sembolize eder.


Yazar ayrıca İnanna ve Dumuzi / Tamuz kutsal evliliğine ve ayrıca Kybele’nin doğurganlık kültüne yaklaşımlarda bulunur. << Arkeolojik araştırmalarda Anadolu’da çeşitli dönemlere ait çok sayıda çift başlı figürin bulunmuştur. Bu figürinlere ikiz tanrıça denir. Alim ve bilim adamı Cevat Şakir’e (Halikarnas Balıkçısı) göre bu figürler tanrıçayı ve kocasını simgelemektedir [5]. Görünüşe göre, dünya anneleri ilk uygarlık dönemlerinden beri saygı görüyor. Toprağın bereketi, yaşamın istikrarı için hayati öneme sahipti. O nedenle insan uygarlığımızın ilk dönemlerinde ölüm, doğum ve yeniden doğuş kavramları en önemlisi olmalıydı. Dolayısıyla insan uygarlığımızın çıkış noktası olan Göbeklitepe tapınaklarında da Sümer kutsal nikah törenlerinin yapıldığını düşünebiliriz. Klaus Schmidt’in görüşüne göre Göbeklitepe kültürü Sümer ve Mısır medeniyetlerini etkileyebilirdi. O halde saati geriye çevirerek Göbeklitepe neolitik kültüründe yerleşik kültürel Sümer unsurlarını da görmeliyiz. D Tapınağı’nın merkez direğinde tasvir edilen güneş-ay sembolünün veya güneş ile ayın kutsal buluşmasının ekinoks zamanını ve baharın başlangıcını temsil ettiğini tahmin edebilir miyiz? Çeşitli bulgular ve kanıtlarla yapabiliriz. >> Başka bir gönderide, H işaretinin iki Tau’dan (biri sola + biri sağda) oluştuğunu ileri sürdüm; Yani işareti T = “Ben”, H = Ben-Ben.
Şimdi Ur-Bau = Ur-MeMe’nin (Bau, Kybele’den daha yaşlı olan antik Tanrıça, (aslında geldiği zamandan)) https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Mesopotamian_deities Nintinugga olarak da bilinen diğer büyük tanrılar Gula’nın nasıl olduğunu görüyorsunuz. Ninkarrak, Meme, Bau ve Ninisina, Mezopotamya şifa tanrıçası ve doktorların ve ilaç işçilerinin ilahi koruyucusudur. ….. Eski Mezopotamya’daki tanrılar neredeyse tamamen antropomorfikti. Olağanüstü güçlere sahip oldukları düşünülüyordu ve çoğu zaman Muazzam fiziksel boyutta olduğu düşünülür. Tanrılar tipik olarak melam giyerlerdi, “onları dehşet verici bir ihtişamla kaplayan” ve ayrıca kahramanlar, krallar, devler ve hatta iblisler tarafından da giyilebilen belirsiz bir madde. Bir tanrının melamını görmenin etkisi bir insanda “bedenin fiziksel olarak sürünmesi” için bir kelime olan ni olarak tanımlanır. Hem Sümer hem de Akad dilleri birçok w “korku” anlamına gelen puluhtu kelimesi de dahil olmak üzere ni hissini ifade etmek için ords .
!! “melam” aslında “Me” idi !!
Sümer Dili – Bir anime’de (kader serisi), bir sohbet karakterinde … sumerianlanguage.tumblr.com ›post› in-an-anime-fat … Melam (aynı zamanda hecelenen melem veya melim) “ihtişam” anlamına gelen bir isimdir. ..
Sümer Sözlüğü – bulgari-istoria-2010.comwww.bulgari-istoria-2010.com ›Rechnici› Sümer _… … EMEURANNA = ANU’nun Kahramanı ME’lerin Evi … Nimbus = MELAM.
Olabilir, D muhafazasındaki DEMİR 18’İNE YARDIMCI OLABİLİRİZ, BU İŞARETLER ERKEN KADIN RUH-İLAHİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR
Leave a Reply